Nationale oester partij logo

De Zeeuwse Branding: Zeeuwse koffie!

De Zeeuwse branding, Zeeuwse koffie voor na de oesters!

Na het eten van al die oesters hoor je natuurlijk af te sluiten met een perfecte kop koffie. Niet zomaar een koffie, maar een die deze Zilte Zeeuwse Zaligheden tot zijn recht laten komen. Zeeuwse Koffie speciaal voor na de oesters? Daar wilden wij natuurlijk meer over weten! Wij spraken af met Rob Clarijs, deze Zeeuw is de oprichter van de Zeeuwse Branding.  Waar hij Vers gebrande koffie produceert speciaal voor Zeeland. Wij vroegen hem naar zijn verhaal en natuurlijk naar zijn koffie.

Tijdens een reis in Kopenhagen, 4,5 jaar geleden, bezocht Rob verschillende koffiebarretjes. Hij ontwikkelde daar een grote passie voor koffie en besloot, toen hij terug in Nederland was, om daar meer mee te doen. Hij begon als barista bij Douwe Egberts, groeide door als trainer en leerde om zelf koffie te branden, maar dat was nog niet genoeg. Tijdens een bezoekje aan het strand vroeg hij zich af waarom Zeeland nog geen eigen koffie had, dat hadden ze immers in andere provincies wel. Hij besloot hier zelf mee te beginnen en startte met de Zeeuwse Branding, koffie die alleen te verkrijgen is in Zeeland.

Omdat koffie niet in Zeeland kan groeien ging Rob kijken hoe de koffie zo Zeeuws mogelijk gemaakt kon worden. De branding staat voor Zeeland en de smaken sluiten aan op de twee Zeeuwse smaken, namelijk: de Zeeuwse Zilte Zaligheden en de Zeeuwse Zoete Zaligheden. Bij Zoete Zaligheden kun je denken aan babbelaars en bolussen. Daar passen smaken bij zoals: chocolade en noten. Deze heeft hij gebruikt in de koffie die daar goed bij past, genaamd windkracht 6. Bij de Zilte Zaligheden kun je denken aan oesters en kreeft, smaken die een stuk complexer en uitgesproken zijn. Dit heeft hij verwerkt in de koffie genaamd: windkracht 4. Opgebouwd uit verschillende lagen die daar weer perfect bij passen. Hij heeft ook nog een koffie met de naam windkracht 5. Op dit idee kwam hij tijdens een reis in Indonesië waar hij een plantage bezocht. Via korte lijnen heeft hij deze koffie naar Nederland kunnen schepen. Hele eerlijke, transparante koffie en direct trade.

Rob zijn missie is als volgt: de Zeeuwse branding en Zeeland op de kaart zetten. Als trotse Zeeuws is hij er op gebrand om deze bijzondere koffie meer onder de aandacht van de Zeeuwen te brengen. Hij zal aanwezig zijn bij de Oesterpartij. Zodat iedereen, na het eten van de oesters, kan proeven van zijn koffie.

Wij hebben de koffie alvast geproefd en zijn ontzettend enthousiast!

Meer informatie over de Zeeuwse Branding:
www.dezeeuwsebranding.nl

Heb je de vlog tijdens ons bezoek aan Rob al gezien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *