Nationale oester partij logo

De Oesterwijn proeven bij The World of Drinks

De oesterpartij 2017 komt steeds dichterbij. Hét jaarlijkse ontmoetingsplatform waar men lekker kan napraten onder het genot van de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Daar hoort natuurlijk ook een passende wijn bij! Anneleen en Emily gingen deze voorproeven bij WORLD OF DRINKS. Zij verzorgen dit jaar dé oesterwijn voor het evenement, de Laurent Miquel Albariño Lagrasse.

World of Drinks is in 1997 gestart als slijterij in Renesse, maar is ondertussen uitgegroeid tot een organisatie met meerdere winkels, een groothandel én online verkoop. Ze zijn te vinden in Zierikzee, Krabbendijke, Renesse en Rotterdam (Markthal). Naast de beste kwaliteit hechten ze ook veel waarde aan het verhaal achter het product. Het nuttigen van een drankje moet een echte beleving zijn. Wij waren natuurlijk erg benieuwd naar het verhaal achter deze oesterwijn uit Zuid-Frankrijk.

Laurent Miquel Albariño Lagrasse is voortgekomen uit het baanbrekende avontuur van Laurent Miquel om de mythische Albarino druiven terug naar Frankrijk te halen. De wijn kwam tot leven toen hij de wijngaarden hoog boven het dorp Lagrasse ontdekte. De wijn is ontstaan uit de combinatie van de bodem van kalksteen, het unieke koele microklimaat en de watervoorziening. Dit bleek de perfecte plek voor dit gedurfde project. Laurent Miquel staat bekend om zijn kenmerkende stijl van evenwichtige frisse witte wijnen.

De druiven worden ’s nachts geoogst. Vervolgens worden ze gekneusd met selectie van sap. Fermentatie op een temperatuur van 16-17 graden. De wijn rijpt in roestvrijstalen tanks. Licht gefiltreerd voor het bottelen. De wijn is vol met aroma’s van grapefruit met een verfijnde bloemige ondertoon. De smaak is levendig en verfrissend met royale tonen van perzik en in de afdronk een vleugje limoen. Een zachte, maar aromatische witte wijn. Perfect in combinatie met zeevruchten en visgerechten. Past natuurlijk perfect bij de oesters!

We konden natuurlijk niet vertrekken zonder het proeven van de wijn. Wij vonden de wijn heerlijk en kunnen niet wachten tot jullie het op 14 september kunnen proeven!

Meer informatie over WORLD OF DRINKS:
worldofdrinks.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *